SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Puha kis vajas kiflik, szalonnakockával a belsejében. Vacsira, de suliba vagy munkába uzsinak is kitünő.

Kis kifli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő50 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 20 perc

1

A hozzávalókból tésztát dagasztunk. (a szalonna kivételével)
Fél órát meleg helyen állni hagyjuk.

2

A megkelt tésztánkat kerek alakúra nyújtjuk.
12 részre osztjuk.

3

Mindegyik végébe egy szalonnakockát teszünk és feltekerjük kifli formájúra.

4

Tepsibe rakjuk a tetejét tejjel megkenjük és megsózzuk.

5

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Melegen és hidegen egyaránt finom. Mi tejfölbe és pirosaranyba szoktuk mártogatni.

Összetevők

Útmutató

1

A hozzávalókból tésztát dagasztunk. (a szalonna kivételével)
Fél órát meleg helyen állni hagyjuk.

2

A megkelt tésztánkat kerek alakúra nyújtjuk.
12 részre osztjuk.

3

Mindegyik végébe egy szalonnakockát teszünk és feltekerjük kifli formájúra.

4

Tepsibe rakjuk a tetejét tejjel megkenjük és megsózzuk.

5

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Melegen és hidegen egyaránt finom. Mi tejfölbe és pirosaranyba szoktuk mártogatni.
Kis kifli
Hirdetés