SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Maradék krumplipüré felhasználásával szoktam készíteni ezeket a rudacskákat. Gyorsan elkészül és finom nassolni való.

Krumplis rudacskák

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

1

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.

2

Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.

3
Krumplis rudacskák

Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

4

Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.

5
Krumplis rudacskák

Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Rudakat vágunk belőle.

6

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Még langyosan is nagyon finom. Vacsorára egy pohár teával kitűnő választás.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.

2

Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.

3
Krumplis rudacskák

Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

4

Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.

5
Krumplis rudacskák

Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Rudakat vágunk belőle.

6

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Még langyosan is nagyon finom. Vacsorára egy pohár teával kitűnő választás.
Krumplis rudacskák
Hirdetés