Maradék krumplipüré felhasználásával szoktam készíteni ezeket a rudacskákat. Gyorsan elkészül és finom nassolni való.
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.
Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.
Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Rudakat vágunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Összetevők
Útmutató
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.
Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.
Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Rudakat vágunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás