A hamburger és a lángos keresztezése hozta létre ezt a szaftos, olajban sült mesterművet, keresztezve a magyar és az amerikai kultúrát.
Nálatok is van a családban olyan, akinek mindegy is mi a vacsora vagy az ebéd, csak hús legyen benne? Ezzel a recepttel neki is kedveztek.
A hozzávalókból bedagasztjuk a lángostésztát és letakarva, langyos helyen állni hagyjuk fél órát.
Addig elkészítjük a tölteléket. A darált húst egy kicsit összegyúrjuk, hogy ne essen szét. Ne dolgozzuk túl!
8 részre osztjuk, és pogácsákat formálunk belőle. Egy serpenyőben 1 ek olajon lepirítjuk a bacont. Próbáljuk kör alakúra formázva betenni a serpenyőbe, hogy később ne kelljen több részre törnünk.
Kiszedjük egy külön tálra a megpirult bacont, majd sózzuk, borsozzuk a húspogácsákat, és a bacon által kieresztett zsíron átsütjük őket.
Közben az ecetes uborkát valamivel vastagabb szeletekre vágjuk.
Ha nincsen otthon bolti hamburgerszószunk, akkor azt is most elkészítjük.
Egy külön tálkában összekeverünk 3 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt. Ezt bátran duplázhatjuk is, az arányokat betartva. Ha csipős szószt szeretnénk, nyugodtan fűszerezhetjük cayenne borssal.
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, majd minden részt kör alakúra nyújtunk.
Minden kör közepére rakunk egy szelet lapkasajtot.
Erre ráteszünk egy szelet bacont.
Majd jöhet pár szelet uborka.
Rákanalazunk ízlés szerinti mennyiségű szószt.
És legvégül megkoronázzuk a sült hamburgerpogácsával.
A tészta szélét ráhajtjuk, és összecsípkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezáltal egy golyót formálva.
Ezt a lépést odafigyeléssel tegyük meg, mert ha a töltelék kifolyik az olajba, akkor az erősen fröcskölni fog.
Egy mélyebb (kb 20 cm átmérőjű) lábasban felforrosítjuk a liter olajunkat.
Attól függően, hogy mekkora a lábasunk, és mekkorák lettek a lángosburgereink, egyesével, vagy kettesével az olajba helyezzük őket.
Közepes lángon addig sütjük őket, amíg gyönyörű aranybarna színűek nem lesznek.
Attól nem kell félnünk, hogy a töltelék nyers marad, hiszen minden már megsült állapotban van benne, egyedül a tésztánknak kell átsülni.
Melegen tálaljuk, de vigyázzunk, a töltelék nagyon forró lehet.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A hozzávalókból bedagasztjuk a lángostésztát és letakarva, langyos helyen állni hagyjuk fél órát.
Addig elkészítjük a tölteléket. A darált húst egy kicsit összegyúrjuk, hogy ne essen szét. Ne dolgozzuk túl!
8 részre osztjuk, és pogácsákat formálunk belőle. Egy serpenyőben 1 ek olajon lepirítjuk a bacont. Próbáljuk kör alakúra formázva betenni a serpenyőbe, hogy később ne kelljen több részre törnünk.
Kiszedjük egy külön tálra a megpirult bacont, majd sózzuk, borsozzuk a húspogácsákat, és a bacon által kieresztett zsíron átsütjük őket.
Közben az ecetes uborkát valamivel vastagabb szeletekre vágjuk.
Ha nincsen otthon bolti hamburgerszószunk, akkor azt is most elkészítjük.
Egy külön tálkában összekeverünk 3 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt. Ezt bátran duplázhatjuk is, az arányokat betartva. Ha csipős szószt szeretnénk, nyugodtan fűszerezhetjük cayenne borssal.
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, majd minden részt kör alakúra nyújtunk.
Minden kör közepére rakunk egy szelet lapkasajtot.
Erre ráteszünk egy szelet bacont.
Majd jöhet pár szelet uborka.
Rákanalazunk ízlés szerinti mennyiségű szószt.
És legvégül megkoronázzuk a sült hamburgerpogácsával.
A tészta szélét ráhajtjuk, és összecsípkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezáltal egy golyót formálva.
Ezt a lépést odafigyeléssel tegyük meg, mert ha a töltelék kifolyik az olajba, akkor az erősen fröcskölni fog.
Egy mélyebb (kb 20 cm átmérőjű) lábasban felforrosítjuk a liter olajunkat.
Attól függően, hogy mekkora a lábasunk, és mekkorák lettek a lángosburgereink, egyesével, vagy kettesével az olajba helyezzük őket.
Közepes lángon addig sütjük őket, amíg gyönyörű aranybarna színűek nem lesznek.
Attól nem kell félnünk, hogy a töltelék nyers marad, hiszen minden már megsült állapotban van benne, egyedül a tésztánknak kell átsülni.
Melegen tálaljuk, de vigyázzunk, a töltelék nagyon forró lehet.
Jó étvágyat!
Hozzászólás