SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

A hamburger és a lángos keresztezése hozta létre ezt a szaftos, olajban sült mesterművet, keresztezve a magyar és az amerikai kultúrát.
Nálatok is van a családban olyan, akinek mindegy is mi a vacsora vagy az ebéd, csak hús legyen benne? Ezzel a recepttel neki is kedveztek.

Lángosburger

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

Lángoshoz (8db-hoz)
Hamburger töltelékhez (8db-hoz)
Sütéshez

Lángostészta
1

A hozzávalókból bedagasztjuk a lángostésztát és letakarva, langyos helyen állni hagyjuk fél órát.

Töltelék
2

Addig elkészítjük a tölteléket. A darált húst egy kicsit összegyúrjuk, hogy ne essen szét. Ne dolgozzuk túl!

3

8 részre osztjuk, és pogácsákat formálunk belőle. Egy serpenyőben 1 ek olajon lepirítjuk a bacont. Próbáljuk kör alakúra formázva betenni a serpenyőbe, hogy később ne kelljen több részre törnünk.

4

Kiszedjük egy külön tálra a megpirult bacont, majd sózzuk, borsozzuk a húspogácsákat, és a bacon által kieresztett zsíron átsütjük őket.

5

Közben az ecetes uborkát valamivel vastagabb szeletekre vágjuk.
Ha nincsen otthon bolti hamburgerszószunk, akkor azt is most elkészítjük.

Szósz
6

Egy külön tálkában összekeverünk 3 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt. Ezt bátran duplázhatjuk is, az arányokat betartva. Ha csipős szószt szeretnénk, nyugodtan fűszerezhetjük cayenne borssal.

Összeállítás
7

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, majd minden részt kör alakúra nyújtunk.

8
Lángosburger

Minden kör közepére rakunk egy szelet lapkasajtot.

9
Lángosburger

Erre ráteszünk egy szelet bacont.

10
Lángosburger

Majd jöhet pár szelet uborka.

11
Lángosburger

Rákanalazunk ízlés szerinti mennyiségű szószt.

12
Lángosburger

És legvégül megkoronázzuk a sült hamburgerpogácsával.

13
Lángosburger

A tészta szélét ráhajtjuk, és összecsípkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezáltal egy golyót formálva.
Ezt a lépést odafigyeléssel tegyük meg, mert ha a töltelék kifolyik az olajba, akkor az erősen fröcskölni fog.

Sütés
14

Egy mélyebb (kb 20 cm átmérőjű) lábasban felforrosítjuk a liter olajunkat.
Attól függően, hogy mekkora a lábasunk, és mekkorák lettek a lángosburgereink, egyesével, vagy kettesével az olajba helyezzük őket.

15
Lángosburger

Közepes lángon addig sütjük őket, amíg gyönyörű aranybarna színűek nem lesznek.
Attól nem kell félnünk, hogy a töltelék nyers marad, hiszen minden már megsült állapotban van benne, egyedül a tésztánknak kell átsülni.

16
Lángosburger

Melegen tálaljuk, de vigyázzunk, a töltelék nagyon forró lehet.
Jó étvágyat!

Összetevők

Lángoshoz (8db-hoz)
Hamburger töltelékhez (8db-hoz)
Sütéshez

Útmutató

Lángostészta
1

A hozzávalókból bedagasztjuk a lángostésztát és letakarva, langyos helyen állni hagyjuk fél órát.

Töltelék
2

Addig elkészítjük a tölteléket. A darált húst egy kicsit összegyúrjuk, hogy ne essen szét. Ne dolgozzuk túl!

3

8 részre osztjuk, és pogácsákat formálunk belőle. Egy serpenyőben 1 ek olajon lepirítjuk a bacont. Próbáljuk kör alakúra formázva betenni a serpenyőbe, hogy később ne kelljen több részre törnünk.

4

Kiszedjük egy külön tálra a megpirult bacont, majd sózzuk, borsozzuk a húspogácsákat, és a bacon által kieresztett zsíron átsütjük őket.

5

Közben az ecetes uborkát valamivel vastagabb szeletekre vágjuk.
Ha nincsen otthon bolti hamburgerszószunk, akkor azt is most elkészítjük.

Szósz
6

Egy külön tálkában összekeverünk 3 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál majonézt és 1 teáskanál mustárt. Ezt bátran duplázhatjuk is, az arányokat betartva. Ha csipős szószt szeretnénk, nyugodtan fűszerezhetjük cayenne borssal.

Összeállítás
7

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, majd minden részt kör alakúra nyújtunk.

8
Lángosburger

Minden kör közepére rakunk egy szelet lapkasajtot.

9
Lángosburger

Erre ráteszünk egy szelet bacont.

10
Lángosburger

Majd jöhet pár szelet uborka.

11
Lángosburger

Rákanalazunk ízlés szerinti mennyiségű szószt.

12
Lángosburger

És legvégül megkoronázzuk a sült hamburgerpogácsával.

13
Lángosburger

A tészta szélét ráhajtjuk, és összecsípkedjük, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezáltal egy golyót formálva.
Ezt a lépést odafigyeléssel tegyük meg, mert ha a töltelék kifolyik az olajba, akkor az erősen fröcskölni fog.

Sütés
14

Egy mélyebb (kb 20 cm átmérőjű) lábasban felforrosítjuk a liter olajunkat.
Attól függően, hogy mekkora a lábasunk, és mekkorák lettek a lángosburgereink, egyesével, vagy kettesével az olajba helyezzük őket.

15
Lángosburger

Közepes lángon addig sütjük őket, amíg gyönyörű aranybarna színűek nem lesznek.
Attól nem kell félnünk, hogy a töltelék nyers marad, hiszen minden már megsült állapotban van benne, egyedül a tésztánknak kell átsülni.

16
Lángosburger

Melegen tálaljuk, de vigyázzunk, a töltelék nagyon forró lehet.
Jó étvágyat!

Lángosburger
Hirdetés