SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Sajtos pogácsa, amit gyúrni sem kell.

Legegyszerűbb pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszes idő40 perc

1

A sajtot lereszeljük.

2
Legegyszerűbb pogácsa

A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

3

Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.

4

Ezután hagyjuk kihűlni.

5

Ha formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a sajtot. Gépi habverővel jól elkeverjük.

6

Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

7
Legegyszerűbb pogácsa

Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 4-5 centis távolságban sorba rakjuk.

8

Tetejüket megkenjük felvert tojással.

9
Legegyszerűbb pogácsa

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Kategória,

Összetevők

Útmutató

1

A sajtot lereszeljük.

2
Legegyszerűbb pogácsa

A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.

3

Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.

4

Ezután hagyjuk kihűlni.

5

Ha formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a sajtot. Gépi habverővel jól elkeverjük.

6

Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

7
Legegyszerűbb pogácsa

Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 4-5 centis távolságban sorba rakjuk.

8

Tetejüket megkenjük felvert tojással.

9
Legegyszerűbb pogácsa

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Legegyszerűbb pogácsa
Hirdetés