Sajtos pogácsa, amit gyúrni sem kell.
A sajtot lereszeljük.
A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
Ezután hagyjuk kihűlni.
Ha formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a sajtot. Gépi habverővel jól elkeverjük.
Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 4-5 centis távolságban sorba rakjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Összetevők
Útmutató
A sajtot lereszeljük.
A tejet a vajjal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.
Ezután hagyjuk kihűlni.
Ha formázhatóra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a sajtot. Gépi habverővel jól elkeverjük.
Vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 4-5 centis távolságban sorba rakjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás