SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Először készítettük ezt a süteményt. Nagyon finom, sokszor fog még készülni nálunk.

madártej szelet

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő20 percÖsszes idő50 perc

Csokimázhoz

1

A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat kevés tejjel elkeverjük, majd fokozatosan a többi tejet is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük.

2

Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, közben a vanília aromát is hozzáadjuk.
Kihűtjük.

3

A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.

4

Egy kisebb kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor vajas keksszel.
A krém felét rákenjük.

5

Újabb sor vajas keksz következik.
Rákenjük a maradék krémet és befedjük vajas keksszel.

6

A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. Elkeverjük a vajjal és a sütemény tetejére kenjük.

7

Pár órára hűtőbe tesszük.
Kockákra szeletelve tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Csokimázhoz

Útmutató

1

A lisztet, a porcukrot és a tojássárgákat kevés tejjel elkeverjük, majd fokozatosan a többi tejet is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük.

2

Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, közben a vanília aromát is hozzáadjuk.
Kihűtjük.

3

A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a kihűlt krémhez keverjük.

4

Egy kisebb kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor vajas keksszel.
A krém felét rákenjük.

5

Újabb sor vajas keksz következik.
Rákenjük a maradék krémet és befedjük vajas keksszel.

6

A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. Elkeverjük a vajjal és a sütemény tetejére kenjük.

7

Pár órára hűtőbe tesszük.
Kockákra szeletelve tálaljuk.

Madártej szelet
Hirdetés