A puha kiflik, a vaníliás tej, az illatos mák... A mákos guba egy pillanat alatt feleleveníti a gyerekkori emlékeket.
A kifliket karikára vágjuk.
A mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
A tejet langyosra melegítjük, kézi habverővel belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot.
Egy kisebb tepsit kivajazunk.
A kifli karikákat a tejes keverékbe mártjuk, kanállal kicsit kinyomkodjuk és a tepsi aljába teszünk egy sort.
Megszórjuk a mákkal és egy újabb sor kifli következik.
Ezt addig folytatjuk míg tart az alapanyagunk.
A tetejére mák kerüljön.
Margarin darabkákat vágunk a tetejére.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A kifliket karikára vágjuk.
A mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
A tejet langyosra melegítjük, kézi habverővel belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot.
Egy kisebb tepsit kivajazunk.
A kifli karikákat a tejes keverékbe mártjuk, kanállal kicsit kinyomkodjuk és a tepsi aljába teszünk egy sort.
Megszórjuk a mákkal és egy újabb sor kifli következik.
Ezt addig folytatjuk míg tart az alapanyagunk.
A tetejére mák kerüljön.
Margarin darabkákat vágunk a tetejére.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás