SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Maradék sülthús mellé vacsira egy nagyon egyszerű meggyszószt szoktunk készíteni.

Meggyszósz

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

A meggyet a levével együtt feltesszük főni.
Beletesszük a cukrot, a fahéjat és 2-3 szem szegfűszeget (teatojásban lógassuk bele, akkor nem kell utána keresgélni a darabokat).
10 percig főzzük, míg a meggy megpuhul.

2

Addig csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel.
Egy kevés meggylével higitsuk.

3

A fűszereket kiszedjük a főtt meggy közül.

4

Botmixerrel összetörjük, közben adagoljuk hozzá a liszttel kikevert tejfölt.

5

Mikor sima, csomómentes újra tűzre tesszük és addig melegítjük míg újra felforr.

Búzadarát pirítunk és azt kínáljuk mellé.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A meggyet a levével együtt feltesszük főni.
Beletesszük a cukrot, a fahéjat és 2-3 szem szegfűszeget (teatojásban lógassuk bele, akkor nem kell utána keresgélni a darabokat).
10 percig főzzük, míg a meggy megpuhul.

2

Addig csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel.
Egy kevés meggylével higitsuk.

3

A fűszereket kiszedjük a főtt meggy közül.

4

Botmixerrel összetörjük, közben adagoljuk hozzá a liszttel kikevert tejfölt.

5

Mikor sima, csomómentes újra tűzre tesszük és addig melegítjük míg újra felforr.

Búzadarát pirítunk és azt kínáljuk mellé.
Meggyszósz
Hirdetés