Maradék sülthús mellé vacsira egy nagyon egyszerű meggyszószt szoktunk készíteni.
A meggyet a levével együtt feltesszük főni.
Beletesszük a cukrot, a fahéjat és 2-3 szem szegfűszeget (teatojásban lógassuk bele, akkor nem kell utána keresgélni a darabokat).
10 percig főzzük, míg a meggy megpuhul.
Addig csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel.
Egy kevés meggylével higitsuk.
A fűszereket kiszedjük a főtt meggy közül.
Botmixerrel összetörjük, közben adagoljuk hozzá a liszttel kikevert tejfölt.
Mikor sima, csomómentes újra tűzre tesszük és addig melegítjük míg újra felforr.
Összetevők
Útmutató
A meggyet a levével együtt feltesszük főni.
Beletesszük a cukrot, a fahéjat és 2-3 szem szegfűszeget (teatojásban lógassuk bele, akkor nem kell utána keresgélni a darabokat).
10 percig főzzük, míg a meggy megpuhul.
Addig csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel.
Egy kevés meggylével higitsuk.
A fűszereket kiszedjük a főtt meggy közül.
Botmixerrel összetörjük, közben adagoljuk hozzá a liszttel kikevert tejfölt.
Mikor sima, csomómentes újra tűzre tesszük és addig melegítjük míg újra felforr.
Hozzászólás