A karácsony elmaradhatatlan süteménye a méteres kalács. Mutatós, gyorsan elkészíthető.
4 tojássárgáját habosra keverünk 26 dkg cukorral, majd apránként 10 evőkanál meleg vizet, 2 evőkanál olajat, 26 dkg lisztet és a sütőport belekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kétfelé osztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük.
Másik felébe 1 kanál olajat, 1 kanál vizet és 2 kanál kakaót keverünk és úgy sütjük.
A krémhez simára keverünk egy csomag puncs pudingot 4 dl tejjel és sűrűre főzzük.
Jól lehűtjük.
Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekverjük.
A tésztát szeletekre vágjuk és a krémmel rétegezve összeragasztjuk.
Tetejére csokit öntünk.
Tálaláskor ferdén felszeleteljük. Így lesz csíkos.
Összetevők
Útmutató
4 tojássárgáját habosra keverünk 26 dkg cukorral, majd apránként 10 evőkanál meleg vizet, 2 evőkanál olajat, 26 dkg lisztet és a sütőport belekeverjük.
A tésztához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Kétfelé osztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük.
Másik felébe 1 kanál olajat, 1 kanál vizet és 2 kanál kakaót keverünk és úgy sütjük.
A krémhez simára keverünk egy csomag puncs pudingot 4 dl tejjel és sűrűre főzzük.
Jól lehűtjük.
Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekverjük.
A tésztát szeletekre vágjuk és a krémmel rétegezve összeragasztjuk.
Tetejére csokit öntünk.
Tálaláskor ferdén felszeleteljük. Így lesz csíkos.
Hozzászólás