Repül az idő. Holnap már advent második vasárnapja.
Egy finom mézes krémes receptet hoztunk nektek, amit holnapra el is készíthettek.
Nem bonyolult és igazán kiadós sütemény.
A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet folyamatos keverés közben gőz fölött felfőzzük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A mézes keveréket hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.
Három cipóba osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Ilyenkor gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl a tészta törik.
180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat tepsi hátulján.
A töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a kihűlt grízt.
A süti összeállítása: a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel. Két lapra osszuk el a tölteléket.
A harmadik lapot a tetejére tesszük és a következő csokimázzal leöntjük.
A cukrot, a vizet és a kakaóport elkeverjük és felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szépen szeletelhető. Másnap a legfinomabb.
Összetevők
Útmutató
A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet folyamatos keverés közben gőz fölött felfőzzük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A mézes keveréket hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.
Három cipóba osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Ilyenkor gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl a tészta törik.
180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat tepsi hátulján.
A töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a kihűlt grízt.
A süti összeállítása: a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel. Két lapra osszuk el a tölteléket.
A harmadik lapot a tetejére tesszük és a következő csokimázzal leöntjük.
A cukrot, a vizet és a kakaóport elkeverjük és felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szépen szeletelhető. Másnap a legfinomabb.
Hozzászólás