SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Adventi időszak kedvelt süteménye a mézes puszedli.

Mézes puszedli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

A képen látható tál itt vásárolható meg.

Mázhoz

1

A vajat a mézzel felmelegítjük.
A tojást a porcukorral simára keverjük.

2

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.
A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mézes keveréket.

3

Elkeverjük, majd adagoljuk hozzá a lisztet és a tejfölt.
Simára keverjük.
Ragadni fog a tészta.

4

Liszttel megszórjuk és letakarva 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett kézzel egyforma golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

5

Kezünkkel kicsit lenyomjuk.
Távol tegyük egymástól, mert megdagadnak.
Előmelegített 170 fokos sütőben 10 percig sütjük.

6

A tészta világos marad. Fontos, hogy tartsuk be a sütési időt, mert ha tovább sütjük a puszedli kiszárad és kemény lesz.

7

A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral felverjük. Nem kell túl keményre, hogy kenhető legyen a máz.
Még forrón megkenjük a puszedlit a mázzal.

8

Tálcára tesszük és kiszárítjuk.
Amikor már száraz a máz, jól záródó dobozban sokáig eláll.

Összetevők

Mázhoz

Útmutató

1

A vajat a mézzel felmelegítjük.
A tojást a porcukorral simára keverjük.

2

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.
A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mézes keveréket.

3

Elkeverjük, majd adagoljuk hozzá a lisztet és a tejfölt.
Simára keverjük.
Ragadni fog a tészta.

4

Liszttel megszórjuk és letakarva 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett kézzel egyforma golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

5

Kezünkkel kicsit lenyomjuk.
Távol tegyük egymástól, mert megdagadnak.
Előmelegített 170 fokos sütőben 10 percig sütjük.

6

A tészta világos marad. Fontos, hogy tartsuk be a sütési időt, mert ha tovább sütjük a puszedli kiszárad és kemény lesz.

7

A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral felverjük. Nem kell túl keményre, hogy kenhető legyen a máz.
Még forrón megkenjük a puszedlit a mázzal.

8

Tálcára tesszük és kiszárítjuk.
Amikor már száraz a máz, jól záródó dobozban sokáig eláll.

Mézes puszedli
Hirdetés