Adventi időszak kedvelt süteménye a mézes puszedli.
A képen látható tál itt vásárolható meg.
A vajat a mézzel felmelegítjük.
A tojást a porcukorral simára keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.
A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mézes keveréket.
Elkeverjük, majd adagoljuk hozzá a lisztet és a tejfölt.
Simára keverjük.
Ragadni fog a tészta.
Liszttel megszórjuk és letakarva 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett kézzel egyforma golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Kezünkkel kicsit lenyomjuk.
Távol tegyük egymástól, mert megdagadnak.
Előmelegített 170 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tészta világos marad. Fontos, hogy tartsuk be a sütési időt, mert ha tovább sütjük a puszedli kiszárad és kemény lesz.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral felverjük. Nem kell túl keményre, hogy kenhető legyen a máz.
Még forrón megkenjük a puszedlit a mázzal.
Tálcára tesszük és kiszárítjuk.
Amikor már száraz a máz, jól záródó dobozban sokáig eláll.
Összetevők
Útmutató
A vajat a mézzel felmelegítjük.
A tojást a porcukorral simára keverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerkeverékkel.
A tojásos keverékhez hozzáadjuk a mézes keveréket.
Elkeverjük, majd adagoljuk hozzá a lisztet és a tejfölt.
Simára keverjük.
Ragadni fog a tészta.
Liszttel megszórjuk és letakarva 1 napra a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett kézzel egyforma golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Kezünkkel kicsit lenyomjuk.
Távol tegyük egymástól, mert megdagadnak.
Előmelegített 170 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tészta világos marad. Fontos, hogy tartsuk be a sütési időt, mert ha tovább sütjük a puszedli kiszárad és kemény lesz.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral felverjük. Nem kell túl keményre, hogy kenhető legyen a máz.
Még forrón megkenjük a puszedlit a mázzal.
Tálcára tesszük és kiszárítjuk.
Amikor már száraz a máz, jól záródó dobozban sokáig eláll.
Hozzászólás