SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Omlós pogácsa. Iskolába, munkába is vihetjük magunkkal, hogy legyen mit nassolni.

Úti pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

1

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és a szárított élesztővel.

2

Beletesszük a zsírt, a tojást és elmorzsoljuk.

3

Annyi tejfölt keverünk bele, hogy kemény tésztát kapjunk.

4

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk és megkenjük tojással.

5

Apró szaggatóval kis pogácsákat szaggatunk.

6

Forró sütőben 10 percig sütjük.

Mikor kihűlt bedobozoljuk. Ez egy szárazabb pogácsa, így sokáig eláll.

Összetevők

Útmutató

1

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és a szárított élesztővel.

2

Beletesszük a zsírt, a tojást és elmorzsoljuk.

3

Annyi tejfölt keverünk bele, hogy kemény tésztát kapjunk.

4

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk és megkenjük tojással.

5

Apró szaggatóval kis pogácsákat szaggatunk.

6

Forró sütőben 10 percig sütjük.

Mikor kihűlt bedobozoljuk. Ez egy szárazabb pogácsa, így sokáig eláll.
Úti pogácsa
Hirdetés