Ti hogy szeretitek a nudlit? Zsemlemorzsába forgatva? Mákosan? Cukorral? Lekvárral vagy tejföllel meglocsolva?
A burgonyát burgonya nyomóval vagy villával összetörjük.
A liszttel, a burgonyával, a tojással és a sóval tésztát gyúrunk.
Ha száraznak érezzük (sok függ a krumplitól), pici vizet adhatunk hozzá.
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk.
A tésztát kb 3 cm vastagra kinyújtjuk.
Csíkokat vágunk belőle és a kezünkkel hengereket sodrunk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
Ha forr a vizünk a nudlikat óvatosan belepakoljuk. Ezt a mennyiséget 2 részletben főzzük ki.
Amikor feljönnek a víz tetejére a nudlik még 2-3 percet várunk.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Szűrőkanállal átmerjük a megfőtt nudlikat a morzsába.
Átkeverjük, hogy mindenhol befedje a morzsa.
Összetevők
Útmutató
A burgonyát burgonya nyomóval vagy villával összetörjük.
A liszttel, a burgonyával, a tojással és a sóval tésztát gyúrunk.
Ha száraznak érezzük (sok függ a krumplitól), pici vizet adhatunk hozzá.
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk.
A tésztát kb 3 cm vastagra kinyújtjuk.
Csíkokat vágunk belőle és a kezünkkel hengereket sodrunk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
Ha forr a vizünk a nudlikat óvatosan belepakoljuk. Ezt a mennyiséget 2 részletben főzzük ki.
Amikor feljönnek a víz tetejére a nudlik még 2-3 percet várunk.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Szűrőkanállal átmerjük a megfőtt nudlikat a morzsába.
Átkeverjük, hogy mindenhol befedje a morzsa.
Hozzászólás