Nem egyszerű az elkészítése, de nagyon finom, kiadós a végeredmény. Ráérős napokon érdemes kipróbálni.
A porcukrot, a margarint, a 3 evőkanál lisztet, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet géppel habosra keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 70 dkg lisztet.
Kézzel jól összegyúrjuk.
40-42 darab egyforma nagyságú gombócot formázunk.
Lassú tűzön 170 fokon megsütjük.
Ha megsült még melegen az alját kivágjuk és a belsejét egy kiskanál segítségével kikaparjuk.
A tészta belsejét összemorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg margarint, 15 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, a cukrot és a kakaót, majd annyi baracklekvárt, hogy jól összeálljon a töltelék. A rumaromát is beleöntjük.
Ezzel a töltelékkel a félgömböket megtöltjük, majd 2-2 összeragasztunk.
Egyik felét (alját) piros ételfestékkel megfestjük. Tojásfehérjével az egészet megkenjük, végül kristálycukorba forgatjuk.
Összetevők
Útmutató
A porcukrot, a margarint, a 3 evőkanál lisztet, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet géppel habosra keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 70 dkg lisztet.
Kézzel jól összegyúrjuk.
40-42 darab egyforma nagyságú gombócot formázunk.
Lassú tűzön 170 fokon megsütjük.
Ha megsült még melegen az alját kivágjuk és a belsejét egy kiskanál segítségével kikaparjuk.
A tészta belsejét összemorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg margarint, 15 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, a cukrot és a kakaót, majd annyi baracklekvárt, hogy jól összeálljon a töltelék. A rumaromát is beleöntjük.
Ezzel a töltelékkel a félgömböket megtöltjük, majd 2-2 összeragasztunk.
Egyik felét (alját) piros ételfestékkel megfestjük. Tojásfehérjével az egészet megkenjük, végül kristálycukorba forgatjuk.
Hozzászólás