A pelmenyi orosz, hússal töltött, főtt tésztaspecialitás. Kipróbáltuk: érdemes volt, nagyon finom vacsora kerekedett belőle.
2 tojást 1 dl vízzel egy nagyobb tálban villával összekeverünk.
Beletesszük a sót és annyi lisztet, hogy kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk. Nekünk 400 g liszt ment bele. (Liszttől, tojásnagyságtól függ)
Vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket vágunk belőle.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Összekeverjük a hússal és a fűszerekkel.
Minden tésztakorong közepébe egy kevés húst teszünk.
Félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
Tetszés szerint formálhatjuk őket innentől.
Sós, forró vízben 4-5 perc alatt kifőzzük. Miután a pelmenyi feljön a víz tetejére még körülbelül egy percig főzzük.
Az eredeti recept szerint tejföllel, vagy majonézzel tálaljuk. Mi fokhagymás besamel mártást készítettünk hozzá. Tetszés szerint variáljunk. Akár levesbe is főzhetjük.
Nyersen lefagyasztva akár hónapokig is eláll.
Összetevők
Útmutató
2 tojást 1 dl vízzel egy nagyobb tálban villával összekeverünk.
Beletesszük a sót és annyi lisztet, hogy kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk. Nekünk 400 g liszt ment bele. (Liszttől, tojásnagyságtól függ)
Vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket vágunk belőle.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Összekeverjük a hússal és a fűszerekkel.
Minden tésztakorong közepébe egy kevés húst teszünk.
Félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
Tetszés szerint formálhatjuk őket innentől.
Sós, forró vízben 4-5 perc alatt kifőzzük. Miután a pelmenyi feljön a víz tetejére még körülbelül egy percig főzzük.
Az eredeti recept szerint tejföllel, vagy majonézzel tálaljuk. Mi fokhagymás besamel mártást készítettünk hozzá. Tetszés szerint variáljunk. Akár levesbe is főzhetjük.
Nyersen lefagyasztva akár hónapokig is eláll.
Hozzászólás