SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egyszerű egytálétel.

Pincepörkölt

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszes idő1 óra 10 perc

1

A húst kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.

2

Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beledobjuk a babérlevelet.

3

Fél órát lefedve főzzük.
Addig a paprikát, paradicsomot és a krumplit kockákra vágjuk.

4

Fél óra leteltével hozzáadjuk a pörkölthöz. A fokhagymát is belenyomjuk.

5

Felöntjük még egy kevés vízzel és kb 20 perc alatt készre főzzük.
A végén hozzáöntjük a vörösbort és még egyet forralunk rajta.

6

Aki szereti csípős paprikát is adhat hozzá.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húst kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.

2

Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beledobjuk a babérlevelet.

3

Fél órát lefedve főzzük.
Addig a paprikát, paradicsomot és a krumplit kockákra vágjuk.

4

Fél óra leteltével hozzáadjuk a pörkölthöz. A fokhagymát is belenyomjuk.

5

Felöntjük még egy kevés vízzel és kb 20 perc alatt készre főzzük.
A végén hozzáöntjük a vörösbort és még egyet forralunk rajta.

6

Aki szereti csípős paprikát is adhat hozzá.

Pincepörkölt
Hirdetés