Egyszerű egytálétel.
A húst kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beledobjuk a babérlevelet.
Fél órát lefedve főzzük.
Addig a paprikát, paradicsomot és a krumplit kockákra vágjuk.
Fél óra leteltével hozzáadjuk a pörkölthöz. A fokhagymát is belenyomjuk.
Felöntjük még egy kevés vízzel és kb 20 perc alatt készre főzzük.
A végén hozzáöntjük a vörösbort és még egyet forralunk rajta.
Aki szereti csípős paprikát is adhat hozzá.
Összetevők
Útmutató
A húst kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beledobjuk a babérlevelet.
Fél órát lefedve főzzük.
Addig a paprikát, paradicsomot és a krumplit kockákra vágjuk.
Fél óra leteltével hozzáadjuk a pörkölthöz. A fokhagymát is belenyomjuk.
Felöntjük még egy kevés vízzel és kb 20 perc alatt készre főzzük.
A végén hozzáöntjük a vörösbort és még egyet forralunk rajta.
Aki szereti csípős paprikát is adhat hozzá.
Hozzászólás