SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nincs is jobb módja annak, hogy feldobjuk a nyári napokat, mint egy szelet ínycsiklandóan frissítő pudingos citromos kockával.

pudingos citromos süti

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

A tésztához:
A krémhez:

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.

2

A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

3

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.

4

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

5

Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

6

A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

7

A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.

8

A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)

9

Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

10

Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk.
Pár óra hűtés után a legfinomabb.

Ez a desszert tökéletes egyensúlyt teremt a puha, omlós tészta, a krémes vaníliás puding és a friss citrom íze között.

Kategória

Összetevők

A tésztához:
A krémhez:

Útmutató

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.

2

A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

3

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.

4

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

5

Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

6

A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

7

A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.

8

A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)

9

Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

10

Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk.
Pár óra hűtés után a legfinomabb.

Ez a desszert tökéletes egyensúlyt teremt a puha, omlós tészta, a krémes vaníliás puding és a friss citrom íze között.
Pudingos citromos kocka
Hirdetés