SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

A puncs kocka egy igazi klasszikus sütemény, amely évtizedek óta az ünnepi asztalok egyik kedvence. Akár születésnapra, akár egy hétvégi családi ebédre készítjük, a puncs kocka mindig jó választás.

puncs kocka

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszes idő40 perc

Krémhez:
Piskóta megkenéséhez:
Tetejére:

1

A piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot.
A belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy a piskótának maradjon pereme.

2

A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rumaromával, a kivájt törmeléket elmorzsoljuk.

3

A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.

4

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kekszet, a piskótamorzsát és a rumaromát.

5

A tölteléket a piskóta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük lekvárral és pár órára hütőbe tesszük.

6

Diszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével és megfestjük a szörppel vagy szinezővel.

7

Bevonjuk a mázzal és hagyjuk megkötni.
Hideg vizbe mártott késsel szeleteljük.

A puncs kocka elkészítése során nemcsak egy ínycsiklandó sütemény születik, hanem egy pillanatnyi kikapcsolódást is nyújt a mindennapok rohanásában. A finom illatok, a rétegek összeállításának izgalma és a végső máz felvitele mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a sütés igazi élmény legyen. Ne aggódj, ha elsőre nem tökéletes – a legfontosabb az, hogy szívvel-lélekkel készíted, mert ez az, ami igazán különlegessé teszi.

Összetevők

Krémhez:
Piskóta megkenéséhez:
Tetejére:

Útmutató

1

A piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot.
A belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy a piskótának maradjon pereme.

2

A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rumaromával, a kivájt törmeléket elmorzsoljuk.

3

A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.

4

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kekszet, a piskótamorzsát és a rumaromát.

5

A tölteléket a piskóta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük lekvárral és pár órára hütőbe tesszük.

6

Diszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével és megfestjük a szörppel vagy szinezővel.

7

Bevonjuk a mázzal és hagyjuk megkötni.
Hideg vizbe mártott késsel szeleteljük.

A puncs kocka elkészítése során nemcsak egy ínycsiklandó sütemény születik, hanem egy pillanatnyi kikapcsolódást is nyújt a mindennapok rohanásában. A finom illatok, a rétegek összeállításának izgalma és a végső máz felvitele mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a sütés igazi élmény legyen. Ne aggódj, ha elsőre nem tökéletes – a legfontosabb az, hogy szívvel-lélekkel készíted, mert ez az, ami igazán különlegessé teszi.
Puncs kocka
Hirdetés