A puncs kocka egy igazi klasszikus sütemény, amely évtizedek óta az ünnepi asztalok egyik kedvence. Akár születésnapra, akár egy hétvégi családi ebédre készítjük, a puncs kocka mindig jó választás.
A piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot.
A belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy a piskótának maradjon pereme.
A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rumaromával, a kivájt törmeléket elmorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kekszet, a piskótamorzsát és a rumaromát.
A tölteléket a piskóta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük lekvárral és pár órára hütőbe tesszük.
Diszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével és megfestjük a szörppel vagy szinezővel.
Bevonjuk a mázzal és hagyjuk megkötni.
Hideg vizbe mártott késsel szeleteljük.
Összetevők
Útmutató
A piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot.
A belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy a piskótának maradjon pereme.
A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rumaromával, a kivájt törmeléket elmorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kekszet, a piskótamorzsát és a rumaromát.
A tölteléket a piskóta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük lekvárral és pár órára hütőbe tesszük.
Diszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével és megfestjük a szörppel vagy szinezővel.
Bevonjuk a mázzal és hagyjuk megkötni.
Hideg vizbe mártott késsel szeleteljük.
Hozzászólás