SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes ételre vágyunk, a rakott cukkini remek választás. Ez a recept egyszerre könnyű és tápláló, tökéletes választás a nyári hónapokra.

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő35 percÖsszes idő1 óra 5 perc

1

A cukkinit mossuk meg, hámozzuk és vágjuk vékony szeletekre.
Sózzuk és borsozzuk.

2

A sertéscombot vágjuk kisebb szeletekre.
Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint bármilyen fűszerrel bedörzsölhetjük. (mi most sertéssült fűszersót használtunk)

3

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
Süssük a húst addig, amíg szép aranybarna nem lesz mindkét oldala.

4

Vegyünk elő egy kisebb serpenyőt vagy hőálló tálat
. Az aljára helyezzünk egy réteg főtt rizst, erre tegyünk egy réteg fűszeres sertéscombot, majd egy réteg cukkiniszeletet.
Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Az utolsó réteg cukkini legyen.

5

Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a tojást. Ezt a keveréket kenjük el a tetején lévő cukkinin.

6

Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezzük rá a füstölt szalonna szeleteket.

7

Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a szalonna ropogós lesz.

A rakott cukkini remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Egyszerű elkészíteni, mégis tele van ízzel és gazdag tápanyagokban.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A cukkinit mossuk meg, hámozzuk és vágjuk vékony szeletekre.
Sózzuk és borsozzuk.

2

A sertéscombot vágjuk kisebb szeletekre.
Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint bármilyen fűszerrel bedörzsölhetjük. (mi most sertéssült fűszersót használtunk)

3

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
Süssük a húst addig, amíg szép aranybarna nem lesz mindkét oldala.

4

Vegyünk elő egy kisebb serpenyőt vagy hőálló tálat
. Az aljára helyezzünk egy réteg főtt rizst, erre tegyünk egy réteg fűszeres sertéscombot, majd egy réteg cukkiniszeletet.
Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Az utolsó réteg cukkini legyen.

5

Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a tojást. Ezt a keveréket kenjük el a tetején lévő cukkinin.

6

Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezzük rá a füstölt szalonna szeleteket.

7

Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a szalonna ropogós lesz.

A rakott cukkini remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Egyszerű elkészíteni, mégis tele van ízzel és gazdag tápanyagokban.
Rakott Cukkini – Könnyű és Ízletes Nyári Fogás
Hirdetés