Spagetti kedvelők garantáltan imádni fogják!
Egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és tovább pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Felöntjük a paradicsomlével, összekeverjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, és főni hagyjuk 20 percig alacsony hőfokon.
Fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal.
Eközben egy nagyobb edényben vizet forralunk. 2 kiskanál sót adunk hozzá.
Mikor forrni kezd a víz, a penne tésztát félkészre főzzük benne. (al dente)
Mikor megfőtt, áttesszük a paradicsomos húsos szószba, egy fél pohár főzőlével együtt.
Jól összekeverjük.
Elkészítjük a besamelt: egy másik lábasban felolvasztjuk a vajat, átpirítjuk rajta a lisztet és felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg sűrűsödni nem kezd.
Egy közepes tepsit kivajazunk, beletesszük a paradicsomos penne felét, majd leöntjük a besamel felével, és megszórjuk a reszelt sajtunk felével.
Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd a maradék besamelt és végül a sajtot.
190 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul.
Összetevők
Útmutató
Egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és tovább pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
Felöntjük a paradicsomlével, összekeverjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, és főni hagyjuk 20 percig alacsony hőfokon.
Fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal.
Eközben egy nagyobb edényben vizet forralunk. 2 kiskanál sót adunk hozzá.
Mikor forrni kezd a víz, a penne tésztát félkészre főzzük benne. (al dente)
Mikor megfőtt, áttesszük a paradicsomos húsos szószba, egy fél pohár főzőlével együtt.
Jól összekeverjük.
Elkészítjük a besamelt: egy másik lábasban felolvasztjuk a vajat, átpirítjuk rajta a lisztet és felöntjük a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg sűrűsödni nem kezd.
Egy közepes tepsit kivajazunk, beletesszük a paradicsomos penne felét, majd leöntjük a besamel felével, és megszórjuk a reszelt sajtunk felével.
Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd a maradék besamelt és végül a sajtot.
190 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul.
Hozzászólás