Fűszeres, extra ropogós rántott csirke vagy sertés csíkok, isteni házi készítésű mártogatóssal.
A képen látható tálka megvásárolható ITT.
Egy közepes méretű serpenyőben összekeverjük a ketchupot, a worcestershire szószt, a cukrot, a fokhagymaport, a sót, az ecetet és a mézet.
Ízlés szerint egy kevés csípős szószt öntünk hozzá és jól elkeverjük.
Közepes hőfokon ~8 percig főzzük. Ha meg szeretnénk kóstolni, óvatosan tegyük azt, mert a méznek köszönhetően rendkívül forró tud lenni.
Tegyük át egy másik hőálló tálba, majd keverjük hozzá a majonézt és a mustárt. Kész is.
A választott húsunkat vékony csíkokra vágjuk.
Alaposan befűszerezzük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk.
A lisztbe keverjünk egy teáskanál fokhagymaport, egy csipet sót és egy kávéskanál pirospaprikát.
Forró olajban aranybarnára sütjük a falatkáinkat.
Köretként sültkrumplit ajánlunk hozzá.
Tálaláskor a szószt kis tálkákba tesszük, így mindenki saját magának tud mártogatni.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
Egy közepes méretű serpenyőben összekeverjük a ketchupot, a worcestershire szószt, a cukrot, a fokhagymaport, a sót, az ecetet és a mézet.
Ízlés szerint egy kevés csípős szószt öntünk hozzá és jól elkeverjük.
Közepes hőfokon ~8 percig főzzük. Ha meg szeretnénk kóstolni, óvatosan tegyük azt, mert a méznek köszönhetően rendkívül forró tud lenni.
Tegyük át egy másik hőálló tálba, majd keverjük hozzá a majonézt és a mustárt. Kész is.
A választott húsunkat vékony csíkokra vágjuk.
Alaposan befűszerezzük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk.
A lisztbe keverjünk egy teáskanál fokhagymaport, egy csipet sót és egy kávéskanál pirospaprikát.
Forró olajban aranybarnára sütjük a falatkáinkat.
Köretként sültkrumplit ajánlunk hozzá.
Tálaláskor a szószt kis tálkákba tesszük, így mindenki saját magának tud mártogatni.
Jó étvágyat!
Hozzászólás