SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egyszerű egytálétel, amivel az egész család jóllakik. Ebédre vagy vacsorára is tökéletes.

Rizses paradicsomos csirkemell

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

1
Rizses paradicsomos csirkemell

1 evőkanál olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet. Közben fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, cayenne borssal, fokhagymaporral.

2

Miután megpirult a csirkénk, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is. Jól átkeverjük.

3

Ha a virsli is megpirult, egy tálra szedjük.

4

Ugyanabban a serpenyőben még egy kanál olajon pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.

5

Ha már egy kicsit összeesett, akkor egy csipet sóval és borssal megszórjuk.

6

Pár perc után felöntjük a csirke alaplével és a paradicsompürével.

7

10 percet hagyjuk főni.

8
Rizses paradicsomos csirkemell

Hozzáadjuk a főtt rizst, jól összekeverjük, majd mehet bele az előzőleg elkészített hús és virsli.

9

Letakarva hagyjuk főni 5 percet, hogy az ízek összeérjenek és a hús visszamelegedjen.

10

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Összetevők

Útmutató

1
Rizses paradicsomos csirkemell

1 evőkanál olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet. Közben fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, cayenne borssal, fokhagymaporral.

2

Miután megpirult a csirkénk, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is. Jól átkeverjük.

3

Ha a virsli is megpirult, egy tálra szedjük.

4

Ugyanabban a serpenyőben még egy kanál olajon pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.

5

Ha már egy kicsit összeesett, akkor egy csipet sóval és borssal megszórjuk.

6

Pár perc után felöntjük a csirke alaplével és a paradicsompürével.

7

10 percet hagyjuk főni.

8
Rizses paradicsomos csirkemell

Hozzáadjuk a főtt rizst, jól összekeverjük, majd mehet bele az előzőleg elkészített hús és virsli.

9

Letakarva hagyjuk főni 5 percet, hogy az ízek összeérjenek és a hús visszamelegedjen.

10

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Rizses paradicsomos csirkemell
Hirdetés