Ha valami finom, meleg ételre vágynánk. Nem győzzük olyan gyorsan sütni, mint ahogy fogy a ropogós krumplitallérunk. Vacsira kiváló választás.
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk és pár perc után a levet kinyomkodjuk.
A kolbászt apró kockákra vágjuk.
A kinyomkodott krumplihoz adjuk a tojást, a lisztet és a kolbászdarabkákat. Ízlés szerint fűszerezzük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és 1-1 kanálnyi masszát szétlapítunk benne.
Mérsékelt lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük és papírtörlőre szedjük. Jól süssük át, a krumpli ne maradjon nyers!
Összetevők
Útmutató
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk és pár perc után a levet kinyomkodjuk.
A kolbászt apró kockákra vágjuk.
A kinyomkodott krumplihoz adjuk a tojást, a lisztet és a kolbászdarabkákat. Ízlés szerint fűszerezzük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és 1-1 kanálnyi masszát szétlapítunk benne.
Mérsékelt lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük és papírtörlőre szedjük. Jól süssük át, a krumpli ne maradjon nyers!
Hozzászólás