Hidegen és melegen is egyaránt finom sajtos fokhagymás rudacskák.
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk egy nagyobb tálban.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót majd jól elkeverjük. Először morzsalékos tésztát fogunk kapni.
Innentől kézzel kezdjük gyúrni. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon a tésztánk. Ekkor gyúrjuk bele az olajat.
Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. (nem ragad le)
Letakarva meleg helyen pihentetjük 35-40 percet, vagy míg duplájára nem nő.
Megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a tömlős sajtot. Hűtőbe tesszük amíg a tésztánk dagad.
Ha megdagadt a tésztánk, két részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Megkenjük a fokhagymás krémünkkel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint ekkor megszórhatjuk oregánóval és petrezselyemmel.
210 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz és a sajt meg nem barnul.
Zongorabillentyű nagyságú rudakra vágjuk és már ehetjük is.
Érdemes kipróbálni mézbe mártogatni, vagy ha a hagyományosnál szeretnénk maradni, akkor ketchupba.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk egy nagyobb tálban.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót majd jól elkeverjük. Először morzsalékos tésztát fogunk kapni.
Innentől kézzel kezdjük gyúrni. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon a tésztánk. Ekkor gyúrjuk bele az olajat.
Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. (nem ragad le)
Letakarva meleg helyen pihentetjük 35-40 percet, vagy míg duplájára nem nő.
Megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a tömlős sajtot. Hűtőbe tesszük amíg a tésztánk dagad.
Ha megdagadt a tésztánk, két részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Megkenjük a fokhagymás krémünkkel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint ekkor megszórhatjuk oregánóval és petrezselyemmel.
210 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz és a sajt meg nem barnul.
Zongorabillentyű nagyságú rudakra vágjuk és már ehetjük is.
Érdemes kipróbálni mézbe mártogatni, vagy ha a hagyományosnál szeretnénk maradni, akkor ketchupba.
Hozzászólás