SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Hidegen és melegen is egyaránt finom sajtos fokhagymás rudacskák.

Sajtos fokhagymás rudacskák

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő50 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 5 perc

Kenyér
Fokhagymás krém
A tetejére
Mártani

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk egy nagyobb tálban.

2

Hozzáadjuk a lisztet és a sót majd jól elkeverjük. Először morzsalékos tésztát fogunk kapni.

3

Innentől kézzel kezdjük gyúrni. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon a tésztánk. Ekkor gyúrjuk bele az olajat.

4

Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. (nem ragad le)

5

Letakarva meleg helyen pihentetjük 35-40 percet, vagy míg duplájára nem nő.

Fokhagymás krém
6

Megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a tömlős sajtot. Hűtőbe tesszük amíg a tésztánk dagad.

Összeállítás
7

Ha megdagadt a tésztánk, két részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

8

Megkenjük a fokhagymás krémünkkel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint ekkor megszórhatjuk oregánóval és petrezselyemmel.

Sütés
9

210 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz és a sajt meg nem barnul.

10

Zongorabillentyű nagyságú rudakra vágjuk és már ehetjük is.

11

Érdemes kipróbálni mézbe mártogatni, vagy ha a hagyományosnál szeretnénk maradni, akkor ketchupba.

Összetevők

Kenyér
Fokhagymás krém
A tetejére
Mártani

Útmutató

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk egy nagyobb tálban.

2

Hozzáadjuk a lisztet és a sót majd jól elkeverjük. Először morzsalékos tésztát fogunk kapni.

3

Innentől kézzel kezdjük gyúrni. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól összeálljon a tésztánk. Ekkor gyúrjuk bele az olajat.

4

Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. (nem ragad le)

5

Letakarva meleg helyen pihentetjük 35-40 percet, vagy míg duplájára nem nő.

Fokhagymás krém
6

Megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a tömlős sajtot. Hűtőbe tesszük amíg a tésztánk dagad.

Összeállítás
7

Ha megdagadt a tésztánk, két részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

8

Megkenjük a fokhagymás krémünkkel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint ekkor megszórhatjuk oregánóval és petrezselyemmel.

Sütés
9

210 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz és a sajt meg nem barnul.

10

Zongorabillentyű nagyságú rudakra vágjuk és már ehetjük is.

11

Érdemes kipróbálni mézbe mártogatni, vagy ha a hagyományosnál szeretnénk maradni, akkor ketchupba.

Sajtos fokhagymás rudacskák
Hirdetés