SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nagyon szeretjük a sós aprósütiket. Gyorsan elkészülnek és mindig van mit rágcsálni.

sajtos perec

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszes idő2 óra 20 perc

1

A lisztet elkeverjük a sóval és a szalakálival. Belemorzsoljuk a margarint és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

2

Lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és perecszaggatóval kiszúrjuk.

3

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

4

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

5
sajtos perec

Ha kihült dobozokba tesszük. Nagyon sokáig eláll.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A lisztet elkeverjük a sóval és a szalakálival. Belemorzsoljuk a margarint és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

2

Lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és perecszaggatóval kiszúrjuk.

3

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

4

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

5
sajtos perec

Ha kihült dobozokba tesszük. Nagyon sokáig eláll.

Sajtos perec
Hirdetés