Nagyon szeretjük a sós aprósütiket. Gyorsan elkészülnek és mindig van mit rágcsálni.
A lisztet elkeverjük a sóval és a szalakálival. Belemorzsoljuk a margarint és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és perecszaggatóval kiszúrjuk.
A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihült dobozokba tesszük. Nagyon sokáig eláll.
Összetevők
Útmutató
A lisztet elkeverjük a sóval és a szalakálival. Belemorzsoljuk a margarint és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük.
A pihentetett tésztát fél cm vastagra nyújtjuk és perecszaggatóval kiszúrjuk.
A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihült dobozokba tesszük. Nagyon sokáig eláll.
Hozzászólás