A habrolót édesen és sósan is nagyon szeretjük. Te hogy szereted jobban?
Ezúttal egy sós változatot hoztunk el nektek. Belül puha sajtos krém, végén sajtba mártva. Kell ennél finomabb?
Az édes töltelék receptjét ITT találod.
A habrolóformázó szett megvásárolható webshopunkban.
A habtus pedig ITT vásárolható meg.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Kb. másfél centis csíkokat vágunk belőle.
Feltekerjük a habroló formára, úgy hogy a csíkok fedjék egymást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Még melegen lehúzzuk a formáról.
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
Sózzuk, borsozzuk.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojás sárgáját és a vajat.
Gépi habverővel simára dolgozzuk.
Teljesen kihűtjük a krémet, majd nyomózsákba tesszük és a rolókba töltjük.
Két végét reszelt sajtba mártjuk.
Jól lehűtve tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Kb. másfél centis csíkokat vágunk belőle.
Feltekerjük a habroló formára, úgy hogy a csíkok fedjék egymást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Még melegen lehúzzuk a formáról.
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
Sózzuk, borsozzuk.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojás sárgáját és a vajat.
Gépi habverővel simára dolgozzuk.
Teljesen kihűtjük a krémet, majd nyomózsákba tesszük és a rolókba töltjük.
Két végét reszelt sajtba mártjuk.
Jól lehűtve tálaljuk.
Hozzászólás