Igazi sós perecek. Kívül ropogós, belül puha. Mindenki kedvence lesz.
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.
12 részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.
Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.
12 részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.
Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.
Hozzászólás