SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Csak berakosgatjuk a tepsibe, a többi már a sütő dolga.

Szalonnával rakott hús

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

1

Kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (ezzel megkönnyítjük a dolgunkat mosogatásnál)

2

A húst és a szalonnát felszeleteljük.

3

Tepsi aljába egy sor szalonnát fektetünk.

4

Szelet húst tojásba, majd lisztbe mártjuk és a szalonnára fektetjük.

5

Erre egy sor sajt kerül.

6

Addig ismételjük a rétegezést, míg el nem fogy az alapanyagunk.
Tetejére szalonna kerüljön.

7

Fóliával lefedjük és előmelegített 180°C-os sütőben 40 percig sütjük.

8

Leszedjük a fóliát és még 10 percig visszatoljuk a sütőbe.

9

Rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Húst nem kell sózni, hiszen a szalonna sós. A finom szalonna íz a húsba is belesül.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (ezzel megkönnyítjük a dolgunkat mosogatásnál)

2

A húst és a szalonnát felszeleteljük.

3

Tepsi aljába egy sor szalonnát fektetünk.

4

Szelet húst tojásba, majd lisztbe mártjuk és a szalonnára fektetjük.

5

Erre egy sor sajt kerül.

6

Addig ismételjük a rétegezést, míg el nem fogy az alapanyagunk.
Tetejére szalonna kerüljön.

7

Fóliával lefedjük és előmelegített 180°C-os sütőben 40 percig sütjük.

8

Leszedjük a fóliát és még 10 percig visszatoljuk a sütőbe.

9

Rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Húst nem kell sózni, hiszen a szalonna sós. A finom szalonna íz a húsba is belesül.
Szalonnával rakott hús
Hirdetés