Gyorsan elkészülő tejfölös, tésztás csirke recept ebédre vagy vacsorára.
Kevés forró olajon lepírítjuk a csíkokra vágott sóval, és borssal fűszerezett csirkét.
Kiszedjük az olajból és félretesszük.
A maradék olajon megpirítjuk a hagymát, a szalonnát és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
Felöntjük a csirke alaplével, belerakjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt és 5-10 percig főzzük.
Közben forró sós vízben kifőzzük a tésztát.
A tejfölös alapba beletesszük a reszelt sajtot és visszatesszük a csirkét. Még 5 percig főzzük, hogy a csirke is jól átfőjön. Hozzáadjuk a tésztát és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint megszórhatjuk friss petrezselyemmel.
Összetevők
Útmutató
Kevés forró olajon lepírítjuk a csíkokra vágott sóval, és borssal fűszerezett csirkét.
Kiszedjük az olajból és félretesszük.
A maradék olajon megpirítjuk a hagymát, a szalonnát és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
Felöntjük a csirke alaplével, belerakjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt és 5-10 percig főzzük.
Közben forró sós vízben kifőzzük a tésztát.
A tejfölös alapba beletesszük a reszelt sajtot és visszatesszük a csirkét. Még 5 percig főzzük, hogy a csirke is jól átfőjön. Hozzáadjuk a tésztát és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint megszórhatjuk friss petrezselyemmel.
Hozzászólás