Hűvösebb esték kedvelt vacsorája nálunk.
A burgonyákat megpucoljuk, és félbevágjuk.
Villával több helyen megszurkáljuk a lapos felén.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nem teljesen készre).
Míg sül a krumpli, a szalonnát apró kockákra vágjuk, a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, kevés sóval, borssal.
Az apróra vágott szalonnát belekverjük a tejfölbe.
A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből, és elosztjuk rajta a fokhagymás tejföllel elkevert szalonnát és a reszelt sajtot. Kb. még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
Amikor a sajt és a szalonna megpirultak, kész is vagyunk.
Forrón tálaljuk, Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A burgonyákat megpucoljuk, és félbevágjuk.
Villával több helyen megszurkáljuk a lapos felén.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nem teljesen készre).
Míg sül a krumpli, a szalonnát apró kockákra vágjuk, a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, kevés sóval, borssal.
Az apróra vágott szalonnát belekverjük a tejfölbe.
A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből, és elosztjuk rajta a fokhagymás tejföllel elkevert szalonnát és a reszelt sajtot. Kb. még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
Amikor a sajt és a szalonna megpirultak, kész is vagyunk.
Forrón tálaljuk, Jó étvágyat!
Hozzászólás