Nincs jobb egy finom, friss pogácsánál.
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral és a tejföllel egy tálba tesszük. Sózzuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Fél óra után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel és két oldalról behajtjuk, majd felül és alul is behajtjuk.
Liszttel megszórjuk és újabb fél órát pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még egyszer megismételjük.
Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét beirdaljuk, tojással megkenjük és pogácsákat szaggatunk belőle.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral és a tejföllel egy tálba tesszük. Sózzuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Fél óra után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel és két oldalról behajtjuk, majd felül és alul is behajtjuk.
Liszttel megszórjuk és újabb fél órát pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még egyszer megismételjük.
Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét beirdaljuk, tojással megkenjük és pogácsákat szaggatunk belőle.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás