Egyszerű tepertős pogácsa, amit nem kell hajtogatni. Melegen is nagyon finom, de napokig puha marad.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a darált tepertővel elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, 1 kanál ecetet és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Amikor jól összeállt a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. Ilyenkor még megsózhatjuk a tetejét is.
Ismét, de már szobahőmérsékleten, egy órát pihentetjük.
Forró, 200-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a darált tepertővel elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, 1 kanál ecetet és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Amikor jól összeállt a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. Ilyenkor még megsózhatjuk a tetejét is.
Ismét, de már szobahőmérsékleten, egy órát pihentetjük.
Forró, 200-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzászólás