SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egyszerű tepertős pogácsa, amit nem kell hajtogatni. Melegen is nagyon finom, de napokig puha marad.

Tepertős pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő4 óraFőzési idő20 percÖsszes idő4 óra 20 perc

1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a darált tepertővel elmorzsoljuk.

3

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, 1 kanál ecetet és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

4

Amikor jól összeállt a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük.

5

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. Ilyenkor még megsózhatjuk a tetejét is.

7

Ismét, de már szobahőmérsékleten, egy órát pihentetjük.

8

Forró, 200-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a darált tepertővel elmorzsoljuk.

3

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, 1 kanál ecetet és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

4

Amikor jól összeállt a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük.

5

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. Ilyenkor még megsózhatjuk a tetejét is.

7

Ismét, de már szobahőmérsékleten, egy órát pihentetjük.

8

Forró, 200-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tepertős pogácsa
Hirdetés