Emlékszel még a nagymama tojáskrémes csokikockájára? A puha, omlós piskótára, a gazdag, selymes krémre, és a tetején csillogó csokidarabokra? Ha igen, akkor ez a recept neked szól!
A csokit felolvasszuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, sütőport és a lisztet, majd a végén a tojások kemény habját.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a krémhez az összes hozzávalót, a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés közben.
Ha kihűlt, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk, rákenjük a krém ⅔-át rátesszük a piskóta másik felét és bekenjük a maradék krémmel.
Összetevők
Útmutató
A csokit felolvasszuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, sütőport és a lisztet, majd a végén a tojások kemény habját.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a krémhez az összes hozzávalót, a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés közben.
Ha kihűlt, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk, rákenjük a krém ⅔-át rátesszük a piskóta másik felét és bekenjük a maradék krémmel.
Hozzászólás