Hidegtálak, ünnepi vacsorák elengedhetetlen étele nálunk a tormakrémes sonkatekercs. Sokkal finomabb, mint a bolti.
Besamelt készítünk.
Ehhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet.
Csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a tejet és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ha kicsit hűlt hozzáadjuk a tormát, a majonézt, a sót és a borsot.
Habverővel sima krémmé keverjük.
Jól lehűtjük.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet.
A szeletelt gépsonka egyik felére egy csíkban krémet nyomunk, majd feltekerjük a tekercseket.
Tálra tesszük és a két végére is nyomunk a krémből.
Feldíszítjük a tekercseket.
Tálalásig hűtőbe tartjuk.
Összetevők
Útmutató
Besamelt készítünk.
Ehhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet.
Csomómentesre keverjük.
Hozzáöntjük a tejet és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ha kicsit hűlt hozzáadjuk a tormát, a majonézt, a sót és a borsot.
Habverővel sima krémmé keverjük.
Jól lehűtjük.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet.
A szeletelt gépsonka egyik felére egy csíkban krémet nyomunk, majd feltekerjük a tekercseket.
Tálra tesszük és a két végére is nyomunk a krémből.
Feldíszítjük a tekercseket.
Tálalásig hűtőbe tartjuk.
Hozzászólás