SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Holnap már advent első vasárnapja. Ünnepeljük meg egy finom sütivel.

Vasutas szelet

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszes idő40 perc

1

4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 10 dkg zsírral habosra keverünk.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 2 dl tejet felváltva adagoljuk.

2

A tésztát kétfelé vesszük, felébe belekeverjük a kakaóport.

3
Vasutas szelet

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű kb. 20x30 cm-es tepsibe, kanállal adagolva felváltva halmokat rakunk a tésztából.

4
Vasutas szelet

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 fokon.

5

A megsült tészta tetejét még melegen megkenjük baracklekvárral.

6

A 4 tojásfehérjét gőz fölött 20 dkg cukorral felverjük, addig míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.

7

A kihűlt tésztára kenjük.

8
Vasutas szelet

Kockákra vágva tálaljuk.

Összetevők

Útmutató

1

4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 10 dkg zsírral habosra keverünk.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 2 dl tejet felváltva adagoljuk.

2

A tésztát kétfelé vesszük, felébe belekeverjük a kakaóport.

3
Vasutas szelet

Sütőpapírral bélelt, közepes méretű kb. 20x30 cm-es tepsibe, kanállal adagolva felváltva halmokat rakunk a tésztából.

4
Vasutas szelet

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 fokon.

5

A megsült tészta tetejét még melegen megkenjük baracklekvárral.

6

A 4 tojásfehérjét gőz fölött 20 dkg cukorral felverjük, addig míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.

7

A kihűlt tésztára kenjük.

8
Vasutas szelet

Kockákra vágva tálaljuk.

Vasutas szelet
Hirdetés