Nektek is van a szekrény mélyén egy virágfánk sütő formátok? Érdemes néha elővenni, mert igazán finom süti készíthető vele.
A tojást a cukorral, sóval és a sütőporral elkevert liszttel csomómentesre keverjük, közben a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.
Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Az olajat felmelegítjük.
Beletesszük a formákat, hogy átmelegedjenek.
Közepes lángon melegítsük, ne legyen túl forró az olaj.
A meleg formát belemártjuk a tésztába (arra figyeljünk, hogy csak félig merüljön bele, mert különben nem válik le a forma a tésztáról), és az olajba tesszük.
A tészta szépen leválik a formáról, ha mégse jönne le némelyik villával kicsit megpiszkáljuk.
Ezután már márthatjuk is újra a tésztába.
Mindkét felét megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk a kisült fánkokat.
Összetevők
Útmutató
A tojást a cukorral, sóval és a sütőporral elkevert liszttel csomómentesre keverjük, közben a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.
Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Az olajat felmelegítjük.
Beletesszük a formákat, hogy átmelegedjenek.
Közepes lángon melegítsük, ne legyen túl forró az olaj.
A meleg formát belemártjuk a tésztába (arra figyeljünk, hogy csak félig merüljön bele, mert különben nem válik le a forma a tésztáról), és az olajba tesszük.
A tészta szépen leválik a formáról, ha mégse jönne le némelyik villával kicsit megpiszkáljuk.
Ezután már márthatjuk is újra a tésztába.
Mindkét felét megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk a kisült fánkokat.
Hozzászólás