SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Nektek is van a szekrény mélyén egy virágfánk sütő formátok? Érdemes néha elővenni, mert igazán finom süti készíthető vele.

Virágfánk

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszes idő50 perc

1

A tojást a cukorral, sóval és a sütőporral elkevert liszttel csomómentesre keverjük, közben a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.
Sűrű palacsintatésztát kapunk.

2
Virágfánk

Az olajat felmelegítjük.
Beletesszük a formákat, hogy átmelegedjenek.

3

Közepes lángon melegítsük, ne legyen túl forró az olaj.

4

A meleg formát belemártjuk a tésztába (arra figyeljünk, hogy csak félig merüljön bele, mert különben nem válik le a forma a tésztáról), és az olajba tesszük.

5

A tészta szépen leválik a formáról, ha mégse jönne le némelyik villával kicsit megpiszkáljuk.

6

Ezután már márthatjuk is újra a tésztába.
Mindkét felét megsütjük.

7

Fahéjas porcukorral megszórjuk a kisült fánkokat.

Kicsit időigényes mire kisütjük a fánkokat, de nagyon kiadós sütemény.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A tojást a cukorral, sóval és a sütőporral elkevert liszttel csomómentesre keverjük, közben a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá.
Sűrű palacsintatésztát kapunk.

2
Virágfánk

Az olajat felmelegítjük.
Beletesszük a formákat, hogy átmelegedjenek.

3

Közepes lángon melegítsük, ne legyen túl forró az olaj.

4

A meleg formát belemártjuk a tésztába (arra figyeljünk, hogy csak félig merüljön bele, mert különben nem válik le a forma a tésztáról), és az olajba tesszük.

5

A tészta szépen leválik a formáról, ha mégse jönne le némelyik villával kicsit megpiszkáljuk.

6

Ezután már márthatjuk is újra a tésztába.
Mindkét felét megsütjük.

7

Fahéjas porcukorral megszórjuk a kisült fánkokat.

Kicsit időigényes mire kisütjük a fánkokat, de nagyon kiadós sütemény.
Virágfánk
Hirdetés