Befőzés Egyéb

Reszelt zöldségek sóban tartósítva

zöldségek sóban tartósítva

zöldségek sóban tartósítva

Reszelt zöldségek sóban tartósítva

A reszelt zöldségek sóban tartósítva kiváló megoldást nyújtanak arra, hogy a téli hónapokban is élvezhessük a friss ízeket.
Előkészítési idő 30 perc
Összes idő 30 perc
Adagok: : 10

Hozzávalók
  

  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • karalábé
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paprika
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • zellerzöld
Nyugodtan kísérletezhetünk más zöldségekkel is. Például adhatunk hozzá cukkinit, karfiolt, padlizsánt vagy akár brokkolit is.

Lépések
 

  1. Minden zöldséget alaposan mossunk meg és hámozzunk meg, ha szükséges.
  2. Az összes zöldséget finom reszelőn reszeljük le. A cél az, hogy minél apróbb darabokra reszeljük, így a sóval történő érintkezés felületét növeljük, ami elősegíti a tartósítást.
  3. Mérjük le a lereszelt zöldségeket és minden kilónként 20 dkg sót keverjünk hozzá. Alaposan keverjük el.
  4. Hagyjuk állni a sós zöldségkeveréket legalább 1-2 órán át. Ez idő alatt a só elkezdi kivonni a zöldségekből a nedvességet.
  5. A zöldségeket nyomkodjuk bele szorosan az üvegekbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. Zárjuk le jól az üvegeket.
  6. A kész ételízesítőt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fontos, hogy felbontás után hűtőben tartsuk, és 1-2 hónapon belül használjuk el.
Felhasználáskor ügyeljünk, hogy ételünket kevésbé kell sózni, hisz az ételízesítő sós!
    A reszelt zöldségek sóban tartósítva nemcsak praktikus és egyszerű módja annak, hogy télire is eltegyük a nyár ízeit, de egyben egészséges és gazdaságos megoldás is.

      Ez is érdekes lehet...