
Töltött cukkini
Idén bőségesen terem a cukkini a kertünkben, így izgalmas kihívás elé nézünk: hogyan használjuk fel ezt a fantasztikus zöldséget minél változatosabb módon?
Hozzávalók
Lépések
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Vágjuk félbe a meghámozott cukkinit, és egy kanállal távolítsuk el a belsejét, hogy csónakokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
- Az olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük sóval és borssal. Süssük szép pirosra.
- A húsos keveréket töltsük bele a cukkini csónakokba, tetejére tegyünk kis szalonna szeletkéket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy nagyon kevés vizet öntünk alá és alufóliával lefedjük.
- A már előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.